Az év madarát már megválasztottuk, most jön az év fája!

2015 szeptember 7-e és október 18-a közt lehet szavazni az Év fájára. 15 versenyző van a mezőnyben, ezeknek mind megvan a saját történetük.

Idén hatodszorra szervezi meg az Ökotárs Alapítvány. Az alapítvány szeretné ezzel a versennyel felhívni a figyelmet a természetvédelem és a közösségek kapcsolatára. A versenybe bárki nevezhetett egyedi fát egy történet kíséretében, mely kifejezi, hogy az adott fa miért fontos az őt nevező közösségnek. A fa kora és mérete nem fontos, előny volt azonban, ha őshonos, közterületen álló fát sikerült találni vagy a története egy környezetvédelmi ügyhöz kapcsolódott.

Az idei versenyben Itt lehet szavazni a következő 15 fára az e-mail címed megadásával. Az oldalon a fák részletes történetét is el tudjátok olvasni.

(A többi fához katt a képre)

Az Év Fája vetélkedő célja, hogy a fák természetben betöltött szerepén keresztül hívja fel az emberek figyelmét a környezettudatosságra. A vetélkedő a nemzetközi Európai Év Fája versenyhez kapcsolódik. A nemzetközi versenyt az  Environmental Partnership Association (EPA) szervezi, mely az Ökotársból és 5 további közép-európai országban működő testvéralapítványaiból áll. A verseny magyarországi partnerei az Országos Erdészeti Egyesület, a Varga-Erdőmester Kft., a Szabad Föld, a Kenderkóc webáruház, az Ecolounge és a Civil Rádió. A versenyt az Európai Unió és a Szirtes Technologies Kft. "zöld kilátás az ablakon keresztül" kampánya támogatja.